NALAGANJE

Vpiši iskalno poizvedbo

5 trikov za odpravo mozoljev

Deli

Mozolji so zelo znana nadloga vseh mladostnikov v obdobju odraščanja, a tudi odrasli nanje nismo imuni. Naredili bi praktično vse, da bi se jih znebili, smo pa pri odpravi mozoljev različno uspešni. Mozolji nastanejo zaradi hormonskih sprememb v telesu, pa tudi iz številnih drugih razlogov.

Mednje najpogosteje sodijo prehrana, kajenje, različna zdravila, stres, UV žarki in podobno. A tokrat se ne bomo poglabljali v to, zakaj nastanejo mozolji in kako, temveč vam bomo raje predstavili nekaj koristnih nasvetov za odpravo mozoljev.

1. Uporabite česen proti mozoljem

Zdravilne moči česna so opevale že naše babice, ki so znale povedati, da je česen naravni antibiotik za vse vrste bolezni. Deluje tudi protivnetno in pozitivno vpliva na zdravje srca in ožilja, saj znižuje krvni tlak.

Na spletu pa so se pojavila pričevanja, da je česnov sok izjemno koristen za odpravo mozoljev. Česen prerežemo in zvečer namažemo po mozolju. Zjutraj bo ta le še oddaljen spomin.

2. Roke in telefon stran od obraza

Veliko ljudi se tega ne zaveda, a konstantno dotikanje kože čez dan z rokami, še posebej na obrazu, lahko povzroči še večje tegobe z mozolji. Preko rok nanje namreč prenesemo različne nečistoče in bakterije, ki poskrbijo za to, da se ti še raje vnamejo.

Še en nepridiprav, ki se nikakor ne sme dotikati površine kože vašega obraza, je zagotovo mobilni telefon. Znano je namreč, da se na njegovem zaslonu nahaja celo več bakterij kot na straniščni školjki. In te si vsekakor ne tiščite k obrazu, je tako?

3. Ne stiskajte mozoljev

Priljubljen šport med mnogimi je prediranje in stiskanje mozoljev. To je velika napaka, saj se na ta način mozolji le povečajo in še dodatno razširijo. Prav tako se vname okoliška koža, skozi ranico pa pod kožo zanesemo bakterije. Ni odveč omeniti, da zaradi takšnih posegov na koncu velikokrat ostanejo grde brazgotine.

4. Ledena masaža z zelenim čajem

Se sliši nenavadno? Ne za dolgo. Zeleni čaj deluje na kožo izjemno pomirjajoče. Skuhajte torej zeleni čaj, ga ohladite in vlijte v kalup za ledene kocke. Ko bodo te pripravljene, eno vzemite iz zamrzovalnika in si z njo nežno gladite in hladite vnete predele kože z mozolji. Rezultat bo takojšnje zmanjšanje oteklin.

5. Odpravite mozolje z jajčnim beljakom

Ker je rezultat te nege kože mehka in gladka koža brez ogrcev, jo boste z veseljem uporabili kar tako. A tudi proti mozoljem deluje odlično. Gre za proteinsko masko, ki je izredno dobra za vašo kožo. Priprava maske iz beljaka je povsem enostavna.

Beljak stepete v sneg, dodate nekaj kapljic limoninega soka in masko nanesete na obraz. Pustite delovati 15 minut, da se strdi, nato pa jo odstranite s hladno vodo. Lahko ste prepričani, da vas bo rezultat pozitivno presenetil.