NALAGANJE

Vpiši iskalno poizvedbo

5 nasvetov za popolno nego nohtov

Deli

Nohti so na nek način ogledalo vsakega človeka. Preko nohtov svetu razkrijemo tako svoje zdravstveno stanje kot tudi nekaj skrivnosti o svojih navadah. V prvi vrsti gre za to, da negovani nohti vsekakor nekaj povedo o človeku, prav tako pa tudi zanemarjeni.

Težave z nohti se lahko pojavijo zaradi neprimerne prehrane, pomanjkanja vitaminov in mineralov ali obremenitev pri delu, ki ga opravljate. A vse to seveda ni razlog, da bi bili vaši nohti videti slabo. Preverite spodnjih 5 nasvetov za popolno nego nohtov.

1. Zbogom, krhki nohti

Če so vaši nohti krhki, se lomijo in odstopajo, je to znak, da morda zaužijete premalo določenih vitaminov in mineralov. Če si želite lepih, zdravih in sijočih nohtov, potem vsekakor posezite po naslednjih vitaminih: vitamin B12, vitamin D, vitamin C, vitamin E, vitamin H.

Prav tako premislite, ali s hrano dnevno zaužijete potrebne količine kalcija in cinka. In kaj jesti za zdrave in lepe nohte? Jetrca, jajca, brokoli, mlečne izdelke, zeleno zelenjavo, ribe, oreščke, rdeče meso in školjke. Še en odličen nasvet; uživajte več omega 3 maščobnih kislin.

Morda vam ribe ne dišijo preveč, zato pa lahko posežete po lanenem semenu. Zjutraj si ga potresite po kosmičih, popoldne pa po solati. Uporabljajte cela semena oziroma jih meljite tik pred zaužitjem.

2. Pravilno negujte svoje nohte

Morda tega ne veste, a tudi vaši nohti potrebujejo svež zrak. Torej jih za kak dan pustite na prostem brez laka ali umetnih nohtov. Namažite roke s hranilno kremo in dovolite nohtom, da vpijejo hranila iz kreme. Če ne želite razcepljenih nohtov, jih pilite v eno smer in ne malce levo, malce desno.

3. Uporabite izdelke, ki jih imate doma

Olivno olje bo zelo dobrodošlo. Segrejte ga in ga nežno vmasirajte v obnohtno kožico. Ta terapija bo pomagala obnoviti vaše nohte in kožico naredila mehko in prožno.

Če se borite proti glivični okužbi, bo dobrodošla informacija, da si lahko pomagate z eteričnim oljem čajevca. Lahko ga zmešate tudi z olivnim oljem in nekajkrat tedensko nanesete na nohte.

4. Uporabite kvalitetno kremo za nohte

Naj vam ne bo težko plačati kak evro več ali si vzeti čas za iskanje dobre kreme za roke in nohte. To imejte vedno pri roki, še posebej v zimskem času, ko vaše roke in nohti najbolj trpijo. Nizke temperature in veter so velik sovražnik vaših rok.

Krema za nohte

Pomembno je, da uporabljate dobro kremo za nohte.

Čez dan uporabljajte bolj mastne kreme, ki bodo pošteno zaščitile vaše nohte, pred spanjem pa uporabite bolj vlažilne in hranilne. Ali ste vedeli, da je občasno dobro namazati roke in si pred spanjem nadeti bombažne rokavice? Vaši nohti vam bodo hvaležni.

5. Uporabljajte kvaliteten lak za nohte

Največja napaka, če želite lepe nohte, so hitro sušeči laki zanje. Ti namreč vsebujejo več alkohola in formaldehida, da se hitreje sušijo.

Uporabljajte raje lak za nohte, ki je bolj običajen, pri sušenju pa si pomagajte s kakšnim trikom. Posodica s hladno vodo ali ledenimi kockami bo naredila čudeže. Nalakirajte nohte, jih potopite v mrzlo vodo za slabi 2 minuti in lak bo suh.

Prejšnji prispevek